söndag 29 januari 2012

Dags för utställning

Snart är det dags för Konstringens årsutställning i Nykarleby. Jag hade inget nytt arbete att ställa ut så jag fixade en tavla på fredagskvällen. Det är en blandteknik  med foto och akryl som jag inte provat tidigare. Färgen har jag delvis applicerat genom att trycka med  hushållspapper och pensel. Kanske det syns att temat är Topelius och Kuddnäs.

lördag 21 januari 2012

Gömmer Kackurträsket en hemlighet?

Här står jag på toppen av Kackurdunten och blickar ut över Kackurträsken i Nykarleby. Enligt en gammal tradition finns ett gammalt skeppsvrak gömt under mossan någonstans i träsket. V.K.E. Wichmann nämner också  skeppsvraket i sin historik som han skrev när Nykarleby stad fyllde 300 år.
Är berättelserna om skeppsvraket sanna är det mycket intressant. Om en större båt tagit sig ända hit måste det ha skett före 1200 talet.

Hällgrunds hällor

Hällgrund är en fantastisk holme i Nykarleby skärgård. Bilden fotad 2 juni 2009

måndag 16 januari 2012

Barfota på sanden

Just nu går det inte att gå barfota på sandbanken som leder till vår sommarstuga. Men efter några månader är vi där igen. Platsen heter Storsand i Monäs Nykarleby. Ön heter Lotan eller Louton som vi säger på den lokala dialekten. (Det är grannens stuga som skymtar i bakgrunden).

torsdag 12 januari 2012

Minkvalpar

En pälsfarmare räknar minkvalpar så att han kan ge rätt  fodermängd åt honan. Ju fler valpar desto mer foder behöver honan.

Ladorna vid vägen


Ingen av de bilister som kör längs europaväg 8 genom Nykarleby kan undgå att lägga märke till ladorna i Kovjoki. Men i Nykarleby finns mycket mer än bara lador. Sväng in och titta på staden och skärgården.

Leo Komarov igen

Jag kan inte låta bli att plocka in bilder av Leo Komarov en gång till. En av de händelser jag minns bäst från år 2011 var när Leo kom hem till sin hemstad Nykarleby i maj och visade upp sig och VM-pokalen. Firandet i Nykarleby var också en av de händelser Leo nämnde när pressen frågade honom om det bästa minnet från fjolåret. Tusentals hade kommit till torget för att hylla världsmästaren.

tisdag 10 januari 2012

Bortglömd reservtank eller jerrykanna

Visst kan en gammal rostig jerrykanna i snödrivan bli ett konstverk bara man monterar en ram på bilden, eller hur.

Sommarstugor i vinterland

Solen ligger lågt och sommarstugorna vid Grisselören i Nykarleby har gått i vintervila.

Snön kommer

Snön kommer till skärgården som sakta går i vintervila. Båthus  får tåla att snön yr kring knutarna och de båtar som inte hade turen att få ligga under tak vår nöja sig med att bli inbäddade i snö. Men en vacker dag kommer våren och då får båten återgå till sitt rätta element.

Gråväder

Naturen är helt färglös när höstens första snöoväder når skärgården. Bilden är fotad vid Grisselören på nyårsafton klockan 12.30.

onsdag 4 januari 2012

Frisyren efer stormen

Den här grästuvan fick ny frisyr efter stormen som hade vattenkammat "håret" och lagt på massor av "gele".

Räven

En vacker välmående farmräv ställer upp för fotografering. "Blir det bra så här, nu kan du ta bilden", tycks den här korsräven säga till fotografen.